May

Okulumuzun geçtiğimiz yıl dahil olduğu Türk Amerikan Kültür Derneği(Turkish American Cultural Association of Washington, TACAWA)  tarafından yürütülen "Turks Without Borders" projesi yeni dönem çalışmalarına başladı.

Proje kapsamında her hafta okulumuz öğrencileri ile Amerika'daki öğrenciler online platform üzerinden İngilizce öğretmenlerimiz Özge Kap, Bahar Polat ve Meltem Sağlam gözetiminde çeşitli konularda İngilizce sohbet ederek hem yabancı dil konuşma becerilerini geliştirme hem de farklı kültür ve deneyimleri tanıma fırsatı elde etmiş oluyorlar. Emeklerinden dolayı İngilizce Öğretmenlerimize, proje koordinatörleri Ülkü Umay'a ve Serpil İngeç'e ve öğrencilerimize teşekkür eder,  yeni dönem çalışmalarında başarılar dileriz.

Eyl

Okulumuz daha önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da ülkemizin önde gelen üniversitelerine ve bölümlerine öğrenci yerleştirme başarısı gösterdi. Öğrencilerimize eğitim hayatlarında başarılar diliyoruz.

Haz

Kuruculuğunu ve yürütücülüğünü okulumuz adına İngilizce zümre öğretmenlerimiz Özge Kap, Bahar Polat ve Meltem Sağlam`ın üstlendiği ETwinning projemiz "Across The Boundaries(Sınırların Ötesinde)" çalışmalarını tamamlamış bulunmaktadır. Avrupa'daki okullar arasında işbirliğine olanak sağlamak amacıyla Erasmus+  çatısı altında oluşturulmuş ETwinning plaftormu üzerinden İngilizce öğretmenlerimizin yaptığı proje başvurusunun kabulü ile Şubat ayında çalışmalara başlanmıştır.  Ortak okulların tespitinin ardından gerçekleştirilen ilk öğretmen toplantısı ile proje hakkında katılımcı öğretmenlere detaylı bilgi verilmiş, öğretmenler arasında görev dağılımları yapılarak haftalık öğrenci toplantılarımızın planlaması yapılmıştır. Öğretmenlerimizin gözetimi altında her hafta gerçekleşen çevrimiçi öğrenci toplantıları ile öğrencilerimiz Avrupa'dan yeni arkadaşlar edinme, belirlenen konularda fikir alışverişinde bulunma ve İngilizce pratik yapma imkanı bulmuştur. Öğrenci toplantılarına ek olarak kültürel etkileşimi artırmak ve projenin öğrencilerimizin gelişimine katkısını gözlemleyebilmek adına öğretmenlerimiz tarafından haftalık olarak öğrencilere görevler verilmiştir. Öğrenci toplantılarının tamamlanmasının ardından gerçekleştirilen Öğretmen değerlendirme toplantısı ile projemiz tamamlanmış bulunmaktadır.

Projemize katkıda bulunan değerli öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz.

Ara

Kuruculuğunu Fransa'dan Corienne Hoffert' ın üstlendiği " In my picture I can see " isimli eTwinning projemizin çalışmaları Biyoloji Öğretmenimiz Burcu KORKMAZ rehberliğinde yürütülmektedir.

Doğayı gözlemlemeyi, araştırmayı ve fotoğraf çekimini amaçlayan proje ekibimiz, bir e-dergi, bir e-kitap hazırlayarak araştırmalarını sizlerle paylaşmayı hedeflemektedir.

Öğretmenimize ve öğrencilerimize başarılar ve kolaylıklar dileriz.

Ara

7.DOĞA YÜRÜYÜŞÜMÜZÜ 11 ÖĞRENCİ VE 7 ÖĞRETMENİN KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİRDİK.

YAKLAŞIK 18 KM UZUNLUKTAKİ PARKURUMUZ: ÇAMLICA GÖLYAYLA-KEREMALİ TÜRBESİ-KEREMALİ YAYLASI-ALAAĞAÇ YAYLASI-GÖLYAYLA ŞEKLİNDE İDİ.