Ock

Yemen asıllı Türk vatandaşı büyük hattat Aziz Curhumi 2. Dönem okulumuzda istekli olan öğrenci ve öğretmenlere yönelik hat dersleri ne başlayacak.

Okulumuzda tanışma ziyareti yapan hattat ilk dersini verdi.

Hat sanatının incelikleri ve geleneksel hat sanatı çeşitleri hakkında bilgiler veren Aziz Curhumi güzel yazı örnekleri ile katılımcılara görsel şölen sundu.

Ock

1.si Girişimcilik ve İnovasyon konulu icra edilen Girişimcilik seri seminerlerine "Paramı Yönetiyorum" konulu seminer ile devam edildi.

Seminer sonunda katılımcı öğrenciler "Girişimcilik Sertifikası" aldılar.

Programlarımız 2.dönem de devam edecek.

Ock

Okulumuz temiz ve sağlıklı okul seçilmiştir.

Bayrağımızı göklere çektik.

Ara

Okulumuz AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi) Bünyesinde "O Kahraman Benim" Projesi ikinci aşamasını tamamladı

Okulumuz bu yıl büyük bir sosyal sorumluluk projesine dahil oldu. AFAD´ın başlatmış olduğu "O Kahraman Benim" projesi çerçevesinde afet ve acil durumlara bilinçli bir şekilde hazır bireyler olma yolunda kararlı bir şekilde devam ediyor   İlkini AFAD bölge müdürü Hüseyin Kaşkaş beyin katılımı ile gerçekleştiren okulumuz ikinci aşama olan "ilkyardım" kursunu da Afad merkezinde başarı ile tamamladı   yaklaşık 130 öğrencimizin AFAD gönüllüsü başvurusunda bulunduğu bu süreç, Yangın Tatbikatı ve Arama Kurtarma alan çalışması ile tamamlanacak.

Herşey daha bilinçli bir gelecek nesil için.

Ara

GÜVENLİK GÖREVLİMİZ ADEM GÜRSEL GÖREVİNE BAŞLADI.

AYRICA GÜVENLİK KABİNİ GETİRİLDİ VE EKSİKLERİ GİDERİLEREK FAALİYETE ALINDI.

Ara

TOPLANTIYA TEŞRİF EDEN ÖĞRETMEN VE VELİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUZ.

Ara

Okulumuz öğretmenleri Mehmet ALTIPARMAK,Bilal DUMRUK ve Ali GÜLGÖR 12. sınıf öğrencilerimize jest yaparak çiğ köfte yoğurdular.

Ara

Anadolu Mektebi kültür hareketinin kurucusu eski Tarım ve Köy İşleri Bakanı Prof.Dr Sami Güçlü Bey okulumuzdaki okuma geleneğine katkı sağlamak amacıyla okulumuza özel bir ziyaret gerçekleştirdi

Kültür meselelerimiz ve gençliğin inşasında yapmamız gereken konuların ele alındığı toplantıda soru cevap şeklinde faydalı diyaloglar  gerçekleşti.

Ara

SAKARYA AFAD İL MÜDÜRÜ HÜSEYİN KAŞKAŞ BEY VE EKİBİ OKULUMUZDA EĞİTİM VERDİ.

EĞİTİMİN ARDINDAN "O KAHRAMAN BENİM" KAMPANYASINA KATILMAK İSTEYEN ÇOK SAYIDA AFAD GÖNÜLLÜSÜ ÖĞRENCİMİZİN BAŞVURULARI ALINDI.

KAMPANYAYA ONLİNE BAŞVURU YAPMAK DA MÜMKÜN.

Ara

Okulumuz, Ekonomi Bakanlığınin Türkiye´de 5.sini düzenlediği İnovasyon ve Girişimcilik Fuarına katıldı.

Akyazı Eyyup Genç Fen Lisesi, yıl başında ilan ettiği "Sosyal Etkinlikler ve Proje Yılı" temasına uygun faaliyetler zincirine bir yenisini daha ekledi.

Okulumuz Fizik öğretmeni Önder ARIK rehberliğinde okulda kurulmuş olan  "Girişimcilik ve Proje Kulübü" bünyesinde TÜBİTAK Bilim Şenliği´ne 22 proje ile katılım sağladı. Kulüp bünyesindeki öğrencilerle motivasyon ve bilgi artırıcı faaliyet olarak İstanbul´da düzenlenen İnovasyon fuarına katılım sağlandı.

Kulüp öğrencileri fuarda Türkiye´nin ileri gelen üniversitelerinin bilim kulüplerinin sunumlarını yerinde gözlemledi. Çeşitli girişimci topluluklarla iletişim kurarak ileriye yönelik planlamalar yapan öğrenciler bir de sürpriz ile karşılaştı.

İnovasyon fuarının son gününe ödül vermek üzere sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN ve Ekonomi Bakanı sayın Nihat ZEYBEKÇİ de katıldı. Tarihi açıklamaların yapıldığı ve gençlere önemli mesajların verildiği ödül töreninde öğrenciler unutulmaz anlar yaşadılar.

Programa Türkiye´nin en önemli üretim devlerinin temsilcileri katılarak mesajlarını ilettiler ve kendilerini geliştirmek isteyen gençliğe hertürlü desteği sağlayacaklarını ifade ettiler.

Ara

SUNUCULUĞUNU 11-C SINIFINDAN AHMET FURKAN NAS´IN YAPTIĞI PROGRAMDA EDEBİYAT ÖĞRETMENİ MEHMET ALTIPARMAK "SEN GELDİN EFENDİM"ŞİİRİNİ SESLENDİRDİ.

OKUL MÜDÜRÜ MURAT ÖZDEMİR "EFENDİMİZİ (S.A.V.) ANLAMAK"ÜZERİNE BİR KONUŞMA YAPTI.

SON OLARAK TÜRK TASAVVUF MUSİKİSİ EKİBİ SAHNE ALDI VE OKUDUKLARI KASİDELERLE,İLAHİLERLE UNUTULMAZ BİR GECE YAŞATTI.

AYRICA SEMA GÖSTERİSİ İZLEYENLERİ MEST ETTİ.

EMEĞİ GEÇEN, KATKIDA BULUNAN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUZ.

Kas

Edebiyat öğretmenimiz Bilal DUMRUK ve Tarih öğretmenimiz Mustafa ÇİÇEK koordinatörlüğünde kitap okuma ve değerlendirme etkinlikleri hız kesmeden devam ediyor.

Gündem Cemil Meriç okumaları ...